Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/biletisofia.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Цени като на кино

Колко евтин може да бъде един самолетен билет? Ами зависи от това, как разбирате понятието „евтин”. За мен, като студентка, това е нещо от рода на 30 евро, но все пак нека не забравяме, че за един нормално печелещ гражданин на Европейския Съюз, дори и 130 евро не биха представлявали проблем, когато му се наложи [...]

Bulgaria AirКолко евтин може да бъде един самолетен билет? Ами зависи от това, как разбирате понятието „евтин”. За мен, като студентка, това е нещо от рода на 30 евро, но все пак нека не забравяме, че за един нормално печелещ гражданин на Европейския Съюз, дори и 130 евро не биха представлявали проблем, когато му се наложи да пътува.

Допреди няколко години хората с по-нисък бюджет можеха само да си мечтаят за пътуване със самолет, ако не е наложително (като например по работа или неотложен семеен ангажимент). Сега, ако има време, човек може да си запази билет за едно евро от някои лоу-кост авиокомпании (естествено без летищните такси). И затова все повече малди хора се възползват от такива оферти, когато планират летните си ваканции.

Всеки може да се възползва, стига да има желанието. Но дали в България сме свикнали да заделяме пари за туризъм в чужбина? Все още не. Трябва време, за да свикнем с възможностите, които тези евтини самолетни билети ни предлагат. Вместо да идем на мястото, където ходим всяка година, можем да си позволим море в Испания, колоездаческа обиколка из Алпите, или разглеждане на забележителности в Швеция. Този тип туризъм е отдавна познат на запад, и е особено разпространен сред младите хора.

И в България точно те са тези, които най-бързо видяха възможността, която лоу-кост полетите предлагат. Въпреки нелекото битие на българските студенти, все с някоя стипендия или спонсорство от родителите може да се организира по-голяма група, съответно с по-голямо намаление за билети и хотел. А набиращият все по-голяма популярност кауч-сърфинг пък намалява разходите за настаняване до минимум.

Затова съм твърдо убедена, че в скоро време пътуванетоо в чужбина няма да предизвиква порой от междуметия сред бабите и дядовците. Надявам се все повече млади хора да имат възможността да ходят „навън” – така те могат да вземат пример от развиващите се страни как точно изглежда онзи „по-добър начин на живот”, и да го интегрират в българското ежедневие.

No related posts

Author: biletisofia.net

See all posts by biletisofia.net (48)

Comments are disabled in this entry.