Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/biletisofia.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Туристическа информация за Япония

Страната на изгряващото слънце е една от далечните и екзотични дестинации, които ежегодно привлича милиони посетители от цял свят. Разположена е на Японските острови в Тихия океан. Релефът е предимно планински. Островната държава се гордее с удивително красива природа, която японците въздигат в култ. Страната е известна с богатата си култура и традиционната кухня. Двете [...]

ЯпонияСтраната на изгряващото слънце е една от далечните и екзотични дестинации, които ежегодно привлича милиони посетители от цял свят. Разположена е на Японските острови в Тихия океан. Релефът е предимно планински. Островната държава се гордее с удивително красива природа, която японците въздигат в култ. Страната е известна с богатата си култура и традиционната кухня. Двете основни религии са шинтоизъм и будизъм. Японие е високо развита в икономическо отношение държава, с което е подходяща и за различни бизнес пътувания. Столицата Токио е един от трите световни финансови центрове, заедно с Ню Йорк и Лондон.

Как да стигнем

Почти всички основни авиокомпании извършват редовни полети до Япония. Препоръчително е пътуването да се планира предварително за да се закупят самолетни билети на по-изгодни цени. Ако искате да обикаляте из страната, високоскоростните влакове “Шинкансен” са изключително удобно и сигурно средство за предвижване. В случай, че решите да наемете кола по време на престоя си в Япония е добре да знаете, че движението е от лявата страна на пътя, както във Великобритания.

Кога да пътуваме

Средната температура и климатичните условия се различават значително в отделните региони на Япония. Подходящ период за пътуване е от края на март до май, когато може да се наблюдава цъфтенето на черешовите дървета в повечето региони на страната, а времето е приятно топло.

Визови изисквания

За български граждани, които искат да пътуват до Япония за краткосрочен период до 90 дни (с цел туризъм, гостуване, бизнес срещи, спортни състезания, участие в конференции и подобни дейности), не се изисква виза. Необходимите документи за пътуване са валиден паспорт и двупосочен самолетен билет.

Токио

Токио е столицата на Япония и най-населеният метрополисен регион в света. Старото име на града е Едо. През 1868 г. е преименуван на Токио, в превод означава “Източна столица”. Градът е седалище на японското правителство и на Императорския дворец. Предлага неограничен избор за забавления, пазаруване, хранене, хотели и културни обекти на своите посетители. Исторически забележителности може да се разгледат в райони като Асакуса. Токио предлага и редица зелени пространства и паркове в центъра на града.

Киото

Киото е бил столица на Япония и резиденция на императора от 794 до 1868 год. Днес е седмият по големина град в страната с население от 1.4 млн. души. През вековете, Киото е бил разрушаван много пъти, но поради историческото наследство на града е бил подминат от бомбандировките по време на Втората световна война. За щастие, днес са запазени и могат да се разгледат безброи храмове, светилища и исторически забележителности.

Осака

С население от 2.5 млн. души, Осака е третият по големина и вторият по важност град в Япония. Разположен е на остров Хонши, на устието на река Йодо. Градът е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Основните забележителности в града са дворецът Озакажо, Аквариумът (един от най-големинте аквариуми в света), Музеят на вината. В близост до Осака се намира град Нара, известен с това, че на територията му са разположени едни от най-старинните и впечатляващи японски храмове.

Планината Фуджи

Фуджи е най-високата планина в Япония (3,776 м), разположена на границата между двете префектури (Шизуока и Йаманаш), на около 100 км от Токио. С ненадминатото си величие и красивата конусовидна форма, планината е смятана за символ на страната и е свещена за японците. Активният сезон е през юли и август, когато много хора изкачват Фуджи през нощта за да посрещнат изгрева.

No related posts

Author: biletisofia.net

See all posts by biletisofia.net (48)

Comments are disabled in this entry.