Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/biletisofia.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Спад на цените на билетите в Европа?

Тежкото начало на годината се отрази зле на почти всички видове бизнес на Стария континент – покачването на цените на горивата, нестабилното положение в Северна Африка и задълбочаващата се дългова криза в някои страни от ЕС доведоха до въпроса дали тези фактори няма да се отразят на цените на самолетните билети. За щастие, европейските авиокомпании [...]

LufthansaТежкото начало на годината се отрази зле на почти всички видове бизнес на Стария континент – покачването на цените на горивата, нестабилното положение в Северна Африка и задълбочаващата се дългова криза в някои страни от ЕС доведоха до въпроса дали тези фактори няма да се отразят на цените на самолетните билети.

За щастие, европейските авиокомпании са склонни да поемат съвсем различен път от северноамериканските си колеги, които продължават да вдигат цените (като US Airways и Delta). Част от програмата на доста европейски превозвачи е да се опитат да намалят разходите си за гориво, като заменят старите си самолети с по-нови и по-енергоефективни такива. Lufthansa обявиха, че в процес на разработка и прилагане са над 60 проекта за запазване на нормалните цени на билетите, сред които инсталирането на по-леки седалки и закупуването на нови машини.

LufthansaНякои компании обаче нямат тази възможност. Ирландската Aer Lingus вече съкрати част от персонала си, намали заплатите на останалия такъв и се ориентира към намаляване на броя на полетите в опитите си да се справи с конкуренцията в лицето на RyanAir.

И все пак това е по-разумната опция, тъй като анализаторите вече започнаха да се чудят доколко пасажерите са готови да плащат все повече и повече за самолетни билети. Техният праг на поносимост ще се усети първо в САЩ, тъй като тамошните превозвачи почти изцяло се опитват да прехвърлят по-високите цени на горивата върху билетите и различните такси, които клиентите им трябва да заплащат.

No related posts

Author: biletisofia.net

See all posts by biletisofia.net (48)

Comments are disabled in this entry.