Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/biletisofia.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Ноември - натоварен месец за летище София

През ноември 2010 общият брой самолети, които са излетели и кацнали на летище София, достигна 3832, което е увеличение със 11.2% в сравнение със същия период на миналата година. По отношение на международните полети, българските авиокомпании отбелязват 13% увеличение, в сравнение с 10% при чуждестранните превозвачи. Отчетен е и рекорден брой товарни превози – с [...]

летище СофияПрез ноември 2010 общият брой самолети, които са излетели и кацнали на летище София, достигна 3832, което е увеличение със 11.2% в сравнение със същия период на миналата година. По отношение на международните полети, българските авиокомпании отбелязват 13% увеличение, в сравнение с 10% при чуждестранните превозвачи.

Отчетен е и рекорден брой товарни превози – с 300 полета от карго авиацията, което е със 17% повече от ноември 2009. Най-голям скок се забелязва при полетите на българския авиопревозвач Air Max, както и на операторa на DHL- European Air Transporter.

Обемът товари, превозени със специални полети се е повишил с 40%, за да достигне 52% от общо 1548 тона товари и поща, обработени на летище София през ноември.

летище СофияПътникопотокът също достигна най-високите си нива през годината. През ноември, броят пристигащи и заминаващи пасажери, обслужени на двата терминала на летището, е 229 806, като това число е с 8% по-високо от същия период на 2009.

Броят пътници от международни полети се увеличава с 19 441. В сравнение с ноември 2009, чуждестранните авиокомпании са отбелязали ръст от 13%. Повече от 12 000 пътници са се възползвали от услугите на Wizz Air, билети София. Броят пасажери, превозени от украинските авиолинии AeroSvit, които изпълняват ежедневни полети между Киев и българската столица, се е утроил.

No related posts

Author: biletisofia.net

See all posts by biletisofia.net (48)

Comments are disabled in this entry.