Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/biletisofia.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Националните резервати в Латинска Америка

Това е може би едно от най-големите богатства на континента заедно с историческите и културни паметници от древни цивилизации, оставили наследството си тук. Природната красота и богатство са дадености, които продължават да привличат куп изследователи, които идват тук. В един от най-големите резервати, които се простират на територията на цели 3 държави- Националния парк Пантенал- [...]

БоливияТова е може би едно от най-големите богатства на континента заедно с историческите и културни паметници от древни цивилизации, оставили наследството си тук. Природната красота и богатство са дадености, които продължават да привличат куп изследователи, които идват тук. В един от най-големите резервати, които се простират на територията на цели 3 държави- Националния парк Пантенал- има такова био разнообразие, в такава голяма концентрация, така че на много малко места на планетата действително може да бъде видяно. Ако имате възможност да пътувате из Боливия, Парагвай или Бразилия, може да посетите и разгледате невероятните пейзажи на водния био резерват Пантенал. Най-добре и продуктивно би било, ако се включите към някоя от групите на орнитолозите или хидролозите, които редовно организират наблюдения и изследвания в района на парка. Така може да разберете и много за обитателите и растителните съкровища на Пантенал.

Редки животински представители в един най-запазените паркове на планетата

Ще имате възможността да наблюдавате интересни представители на животинския свят, идвайки тук. Такъв вид е най-големия гризач на планетата. Това е капабирата и тя достига до цели 70 кг. Името в превод означава “господар на тревите” и е кръстен от местно племе индианци, живеещо на територията на днешен Парагвай. В резервата може да наблюдавате още около 500 вида пеперуди, над 400 вида риба и редки видове жаби, 8 вида влечуги и 75 вида бозайници. Разнообразието от птици е колосално. Цели 650 вида прехвърчат над главите Ви всеки ден и за тях парка е място, където могат да се размножават и живеят свободно. Наводнените савани, езера и ливади са идеално място за живот на толкова много видове животни. Красива и великолепна, тук може да видите вид като розовата лопатарка. А няколко десетки вида птици редовно прелитат и мигрират на територията на парка от Патагония и чак Арктика, за да намерят убежище тук в по-топлите месеци. Водни представители на животинския свят могат да бъдат изследвани и тук. Това са гигантски вид видра, каймани, опасната пираня. Цветното оперение на стотици птици толкова много очарова туристите и орнитолозите, че те могат да стоят тук с цели дни и само да ги наблюдават.

На една различна екскурзия

Латинска Америка безспорно е напълно нова вселена, особено за живущите на територията на Европа. Идвайки на такава различна ваканция, Вие рискувате да се откажете, поради хилядите видове влечуги и насекоми, които просто са наоколо, или да се влюбите в този див рай на земята. Със самолетни билети до Бразилия или друга интересна дестинация, Вие си гарантирате, ако не друго, поне едно напълно различно приключение, което може да изберете как да изживеете-или потапяйки се в дивата савана или разглеждайки повече градската част на страната, която посещавате.

No related posts

Author: biletisofia.net

See all posts by biletisofia.net (48)

Comments are disabled in this entry.