Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/biletisofia.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Най-лудата география

Страната с най-лудата география на света – това е едно от популярните определения за Чили, чийто поет Пабло Неруда е написал едни от най-поетичните си стихове, вдъхновен от красотата на родината си. Приказни лагуни, гъсти гори, глетчери, вулкани и причудливите скални образувания в Атакама – това е само част от невъобразимото природно изобилие, с което [...]

самолетен билетСтраната с най-лудата география на света – това е едно от популярните определения за Чили, чийто поет Пабло Неруда е написал едни от най-поетичните си стихове, вдъхновен от красотата на родината си. Приказни лагуни, гъсти гори, глетчери, вулкани и причудливите скални образувания в Атакама – това е само част от невъобразимото природно изобилие, с което е благословена страната. Тук е събрано на едно място всичко, което човек би видял по време на дълго околосветско пътешествие, при това само срещу цената на един самолетен билет.

Макар че, Вина дел Мар е всепризнатият център на чилийския туризъм, още със слизането от самолета в Сантяго буквално сме залети от специфичния дух на традиции и гостоприемство характерен за страната. Както странната пустиня Атакама веднъж видяна, вече не може да бъде забравена, така и древните и пълни с живот индиански селца в Калама остават завинаги в съзнанието на посетителя.

Към тях спокойно можем да добавим Лунната долина по залез, пъстрите рибарски селца на фона на разпенени лагуни, величествените планински хребети на Кордилерите…Списъкът може да е безкраен и всеки ще отнесе нещо различно със себе си, защото страната наистина може да задоволи всички вкусове. И ако вашата авиокомпания вече ви е довела до тук, ще е жалко да пропуснете Великденските острови или края на света – най-южната точка на страната – Пунта Аренас. От тук сякаш можете да докоснете леда на глетчерите, да кръстосвате из пролива на Магелан и да се изпълните с красотата на националния парк “Торес дел Паине”.

No related posts

Author: biletisofia.net

See all posts by biletisofia.net (48)

Comments are disabled in this entry.