Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/biletisofia.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Ларнака

Ако имате един свободен уикенд, в който ви се ще да попътувате, добро решение е Ларнака, Кипър. Този величествен град предлага чудесни възможности за малко отмора със солен привкус и щипка слънце, и то на удобно разстояние. Дотам редовно летят Malev Hungarian, а хотели за всеки вкус има буквално на всеки ъгъл. Градът бил построен [...]

хотелиАко имате един свободен уикенд, в който ви се ще да попътувате, добро решение е Ларнака, Кипър. Този величествен град предлага чудесни възможности за малко отмора със солен привкус и щипка слънце, и то на удобно разстояние. Дотам редовно летят Malev Hungarian, а хотели за всеки вкус има буквално на всеки ъгъл.

Градът бил построен от финикийците, и където и да забиете лопата днес, ще намерите следи от пребогатото му минало. Ако предпочитате да оставите тежката работа на археолозите, можете да разгледате Циклопските крепостни стени, направени от гигантски блокове, или пък руйните на древния град.

Друго интересно място са Солните езера, които се намират близо до летището. Зимно време те се пълнят с вода, и стават дом на хиляди птици фламинго. Ако търсите мистика пък, посетете Айа Фанеромени – това е двукамерна пещера, по всяка вероятност служила за езическа гробница на финикийците. Според поверията, там витаят духове, а ако спазите местния обичай, бихте могли да се излекувате.

хотелиВ Ларнака се намира и църквата Св. Лазар. В нея можете да видите мраморния саркофаг, в който лежи ученикът на Христос. Църквата е построена на мястото, на което през 890 година била намерена гробница с надпис „Лазар, мъртъв от 4 дни, приятел на Иисус.”

Добро време да посетите този очарователен град е Фестивалът на потопа. Той се провежда всяка година, като трае от една до три седмици, и ви предлага много музика, танци и вкусна храна. Но дори и да изпуснете дните на забавата, Ларнака си остава една прекрасна уикенд дестинация.

No related posts

Author: biletisofia.net

See all posts by biletisofia.net (48)

Comments are disabled in this entry.