Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/biletisofia.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

За един наистина голям щат и неговата столица

Тексас – необятните пустини, прерийните кучета, назъбените възвишения и буритото за закуска. Това е кратко описание на един наистина величествен по размери щат. Всъщност вторият по големина в САЩ, но няма да сгрешите, ако пренебрегнете Аляска в полза на развиващата се икономика и култура на южния гигант. Разнородният пейзаж на Тексас поставил доста трудности пред [...]

Air CanadaТексас – необятните пустини, прерийните кучета, назъбените възвишения и буритото за закуска. Това е кратко описание на един наистина величествен по размери щат. Всъщност вторият по големина в САЩ, но няма да сгрешите, ако пренебрегнете Аляска в полза на развиващата се икономика и култура на южния гигант.

Разнородният пейзаж на Тексас поставил доста трудности пред първозаселниците. Пътувайки от изток, те се срещнали с блата, безкрайни равнини и негостоприемни планини, за да стигнат накрая до пустиня. И въпреки тогавашното им разочарование, днешните обитатели на щата се възползват доста разумно от природните му ресурси. Докато първоначално тук отглеждали добитък (откъдето идват и митовете за тексаския каубой, както и идиличните картини с дървено ранчо в далечината), сега икономиката е ориентирана към високите технологии, от които идва и голяма част от приходите.

Това важи с особено голяма сила за столицата Остин (дотам летят редовно Air Canada), която се нарежда на едно от първите места след Силиконовата долина. Но освен високотехнологични центрове и производства, тук можете да откриете и богат културен и нощен живот. Интересни събития са ежегодният конкурс, организиран от фондацията О. Хенри, на който състезателите показват духовитостта и остроумието си. „Остин Сити Лимитс” пък е един огромен музикален фестивал, който събира хиляди привърженици на различни стилове в парка Зилкър.

Логото на града говори само за себе си: „Нека запазим Остин необичаен”. Тук собственото мнение е на почит, а мултикултурният модел добива нови измерения. Не забравяйте да похапнете от специалитета на града – бурито, пълнено с бъркани яйца и бекон, както и другите вкусотийки, повлияни от южните съседи на Тексас.

No related posts

Author: biletisofia.net

See all posts by biletisofia.net (48)

Comments are disabled in this entry.