Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/biletisofia.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Жените са претърсвани повече на летищата

От излязло наскоро официално проучване на имиграционните власти на Острова, стана ясно, че е по-вероятно да ви подложат на проверка на голо, ако сте жена. Това важи с особена сила за представителките на слабия пол от афро-карибски произход. Така че, ако при следващото ви пътуване дотам, ви привикат в тъмната стаичка, бъдете сигурни да сте [...]

ВеликобританияОт излязло наскоро официално проучване на имиграционните власти на Острова, стана ясно, че е по-вероятно да ви подложат на проверка на голо, ако сте жена. Това важи с особена сила за представителките на слабия пол от афро-карибски произход. Така че, ако при следващото ви пътуване дотам, ви привикат в тъмната стаичка, бъдете сигурни да сте напълно наясно какви са мотивите на гранична полиция.

Статистиката сочи, че около 50 % от всички извикани за допълнителна проверка жени са били подложени на проверка на голо. Сравнено с близо 20 % при мъжете, човек няма как да не се осъмни, дали няма нещо повече от прекомерна зоркост в тези данни. Освен, че женските форми като цяло са по-привличащи окото от мъжките, изследването показва, че на подобни огледи най-често стават жертва хора, закупили самолетни билети само ден преди излитането, и такива, разполагащи с 200 £ в брой. По-вероятно е да ви направят проверка на голо и ако заявите на разпита, че пристигате на Острова с идеята да си закупите козметика или медицински продукти. А това са наглед все невинни фактори.

От имиграционната комисия на Великобритания съобщиха, че започват щателна проверка на всичките си гранични служители, дали не превишават правата си. Всеки, който счита, че е станал жертва на прекомерна сексуална дискриминация, може да съобщи за това на специален имейл или телефон.

Дискриминацията е нещо, с което Острова като цяло не обича да бъде асоцииран. Факт, който отчасти се дължи и на бившото им колониално минало. Затова и предприетите от правителството мерки със сигурност ще бъдат доста сериозни. Най-малкото защото за представителките на слабия пол, а и за всички хора по принцип, е голяма проява на неуважение да те накарат да свалиш дрехите си на публично място. Пък било то и в стая, недостъна за други, освен за служителите на гранична полиция и съответното медицинско лице.

Ако случайно ви се случи служител на имиграционните власти на летище във Великобритания да се опита да превиши правата си, знайте, че имате право да се оплачете от него.

No related posts

Author: biletisofia.net

See all posts by biletisofia.net (48)

Comments are disabled in this entry.